!

6577*

בריאות הפה ב5 טיפים לכל גיל

בריאות הפה
בריאות הפה היא נושא חשוב מאין כמותו. אספנו 5 טיפים לגיל הילדות, 5 לשלב הנערות ואפילו 5 לבוגרים ביננו. 5 זה יופי של מספר.

לשמור על בריאות הפה היא משימה מהותית, חשובה ובעצם קריטית בכל גיל במהלך החיים. מינקות ועד בגרות, מלמידה על אחיזה של מברשת השיניים ועד שמירה מקצועית על תוצאות לאורך שנים – בכל קבוצת גיל נוכל למצוא כמה "טיפים מוזהבים" שיש להתחשב בהם. את ההשראה לקחנו מאתר הנהדר של United Concordia Dental.

אז אם אתם הורים, ילדים, או אחים ואחיות גדולים – המאמר הזה עשוי להתאים גם לכם. ואולי, מי יודע, תוכלו גם לעזור לאחרים הקרובים אליכם. And that's what its all about.

לקריאה בנושא יישור השיניים שלכם הכנסו לעמוד שלנו "יישור שיניים שקוף בשנת 2021". הטיפים שלפניכם אינם בהקשר יישור השיניים – אלא טיפים כלליים שחשבנו שכדאי שתכירו.

בריאות הפה – 5 טיפים לגיל הילדות

בגיל הילדות – ההיגיינה והשגרה חשובות לא פחות, ויש שיאמרו אף יותר מבכל קבוצת גיל אחרת. מחד – יציבות הפה, הלסת ובכלל שיני החלב "מצמצמות" את הנזקים בתחושת "הכל זמני", אבל אין חשובה יותר מתקופה זו בכדי לעבוד על ההרגלים הדנטליים של הילדים שלכם. הרגל נכון יקח אותם הלאה לאורח חיים בריא לאורך שנים רבות.

מלבד הנ"ל חשוב לזכור – לילדים קשה יותר לתאר לנו את המצב לאשורו, להתלונן על כאב או חוסר נוחות ובכלל לסייע מצד הפציינט בכל תהליך רפואי כזה או אחר. המשמעות נופלת על כתפי ההורים וריבוי האחריות המונח עליהן.

בריאות הפה – ילדות – טיפ מספר 1

חום הוא לא תסמין ברור לבקיעת שיניים! נכון, את המיתוס הידוע כולנו מכירים. תקופה בהתפתחות הילד בה עליה בחום הגוף, רגזנות או רגישות יתר זוכות למשפט "יוצאות לו/ה שיניים". אז רק בשביל לחדד – תהליך בקיעת השיניים שונה מילד לילד ורבים צולחים אותה ללא כאב או חוסר נוחות ממשיים. קיים דיון רפואי עד עצם היום הזה באשר להשפעת בקיעת השיניים על בעיות דוגמת חום, שלשולים וכיו"ב והתשובה איננה חד משמעית.

הטיפ שלנו בקצרה: רק משום שהילד/ה בגיל מתאים, לא אומר שהבעיה (חום, שלשול, חוסר נוחות, כאב) קשורה בהכרח לשיניים – התייעצו עם הרופא המטפל!

בריאות הפה – ילדות – טיפ מספר 2

אם אכן מזהים תקופה של כאב, רגישות או חוסר נוחות אצל הילד בשל בקיעת השיניים, ההמלצות שלנו הן שימוש בנשכנים ורכים מהסוג המלא בנוזל, לאחר קירור במקרר או במקפיא. יש להקפיד על בדיקה של הנשכן באופן רציף, לשמור עליו נקי, יבש ושלם ללא דליפות. כמו כן – עיסוי החניכיים באמצעות האצבעות או מברשת ייעודית עשוי לעזור.

הטיפ שלנו בקצרה: בזמן כאב – נשכנים נוזליים קרים או עיסוי עדין מההורה.

בריאות הפה – ילדות – טיפ מספר 3

תרופות סבתא הן סלע מחלוקת קבוע. אם מדובר בבריאות האוראלית שלנו, בכאבי ראש שלא מרפים, בפוריות או בכל נושא אחר – נראה שתרופות הסבתא ילוו אותנו ואיתן הדיון הקבוע באשר לאמת הטמונה בהן. בנושאי השיניים והילדים שלכם – חשוב לשים לב כי בשנת 2015 פרסם משרד הבריאות אזהרה באשר לתקופות הסבתא והשימוש בהן בגיל הרך. ההמלצה כתמיד – התייעצו עם הרופא המטפל לפני השימוש, גם אם מדובר ברטיה צמחית מבית אבא.

הטיפ שלנו בקצרה: תרופות סבתא – לאחר אישור רופא.

בריאות הפה – ילדות – טיפ מספר 4

נעים להכיר (או אולי לא כל כך) – עששת! עששת היא המחלה הנפוצה ביותר בנושאי בריאות הפה. כולנו שמענו עליה, מוצרים ומדבקות מזהירים כנגדה, פרסומות שרות עליה וספרים נכתבו. אז מה עושים בגיל הרך? בעיקר שמים לב! ההקפדה הכוללת על שלל ההנחיות בנושאי בריאות הפה היא חלק אינטגרלי ממניעת העששת. אבל גם אם הקפדתם על קלה כחמורה, וגם אם הילד/ה הפסיקו להתלונן – בדיקות תקופתיות אצל רופא השיניים הן חובה, תתפלאו כמה הילדים יכולים לטעות ולהטעות.

הטיפ שלנו בקצרה: תענוג למנוע עששת הוא משפט מוגזם – אבל גם אם לא תענוג, עדיין חשוב מאין כמותו.

בריאות הפה – ילדות – טיפ מספר 5

הרגלים. הכל הכל הוא בהרגלים. שלב הילדות הוא השלב החשוב ביותר להקניית הרגלים לילדים שלנו. בין אם הרגלי למידה, הרגלים ספורטיביים, קריאה, או כל כישור אחר, ברור לכולם כי שלב הילדות הוא קריטי להמשך החיים הבוגרים. בנוגע לדפוסי בריאות הפה – אסור לשכוח כי ההרגלים שנקנה לילדים בשלב הקריטי הזה ימשיכו איתם לאורך החיים קדימה. ולכן אין סיבה "לחוס" או "לזלזל" – גם אם הילדים צועקים, גם אם השיניים שלהם עוד יתחלפו – המלחמה היא על ההרגלים ולא רק על המצב הנוכחי.

הטיפ שלנו בקצרה: סוף מעשה בהקפדה תחילה.

בריאות הפה – ילדות – תמונת בונוס

קרדיט לאתר הנהדר אותו ציינו בפסקה הראשונה. גזור – ושמור.

בריאות הפה ב5 טיפים לכל גיל 1

בריאות הפה – 5 טיפים לגיל נערות

בשנות הנעורים עוברים הילדים שינויים מרחיקי לכת ברמה הפיזיולוגית, הנפשית ובוודאי גם הדנטלית. אמנם ההגדרה לנערות "נזילה" אבל נכון לתחום אותה בין השנים 10-25 כשניתן לבצע ניתוח לקבוצות משנה בתוך הטווח המדובר, אבל הכל תלוי בניתוח וברצון הנקודתי לבירור.

בריאות הפה – נערות – טיפ מספר 1

חורים בשיניים הם מארה נפוצה בקבוצת הגיל המדוברת. אז מה בעצם אפשר לעשות? מעבר להקפדה הקבועה על השגרה הדנטלית המומלצת, חשוב להקפיד על טיפול מיידי בכל בעיה שצצה לאורך הדרך! חורים בשיניים מעמיקים בצורה מהירה יותר מהופעתם. כמו כן – חור הופך לפגיעה בשורש השן בצורה מהירה אף היא. ולכן העצלות ממנו והלאה – שמענו על בעיה, קבענו טיפול ביומן.

הטיפ שלנו בקצרה: לא משתהים. מטפלים.

בריאות הפה – נערות – טיפ מספר 2

שיננית. כמה זה פשוט? אין הורה שלא שמע על טיפולי שיננתי תקופתיים וברור לכולנו כי טיפול מעין זה הוא השלמה אקוטית לשיגרה ההגיינית הביתית עליה אנו מדברים. חשוב להבין כי טיפולי שיננית בקבוצת הגיל המדוברת כוללים הרבה יותר משמירה על היגיינה! השיננית תזהה ראשונה את התפתחותן הצפויה של בעיות, ותסייע לנוער השוחר לפתחה בההקניית הרגלים נכונים, שגרות טיפוח מוצלחות, הנחיות טכניות לביצוע צחצוח נכון ועוד.

הטיפ שלנו בקצרה: שיננית. נקודה.

בריאות הפה – נערות – טיפ מספר 3

יישור שיניים. אצלינו בוויסמייל ההמלצה היא להתחיל ביישור השיניים שלנו בשלבי האחריות של הנער/ה. אם כן – השנים הראשונות בקבוצת הגיל לא מתאימים ליישור שיניים שקוף, וכתבנו מספר מאמרים שכיסוי את הנושא מסיבות וזוויות שונות (המרכזית שבהן היא ההקפדה על עטיית הקשתיות והיכולת של הפציינט להפנים את חשיבותה). אולם – אם בחרתם ביישור באמצעות סמכי ברזל, ו/או אם הפציינט הגיע לגיל בו הקפדה על שגרה דנטלית אפשרי – זה הרגע להתחיל.

הטיפ שלנו בקצרה: מיישרים ברגע שאפשר!

בריאות הפה – נערות – טיפ מספר 4

הקניית תחושה נעימה. כן, כמה פשוט ככה חשוב. בגיל הצעיר ורב הרושם כדאי מאד לבחור ברופא שיניים נעים, בסביבה מכילה ואיכותית ולעשות את המירב בכדי ליצור חוויה נעימה בין המטופל ובין עולם טיפולי השיניים. בין אם בחרתם לציין את הביקורים אצל הרופא בזמן איכות עם ההורה, או מדבקות הצטיינות לאחריהם – אם ניצור תחושה טובה בין הילדים שלנו ובין רפואת השיניים, עזרנו להם עד לסוף החיים.

הטיפ שלנו בקצרה: אוהבים את הפה, אוהבים את עצמכם.

בריאות הפה – נערות – טיפ מספר 5

ביטוח. חשבתם על זה? בקבוצת הגיל המדוברת אנו חיים בתחושה שהכל אפשרי. הגוף צעיר וחזק, וההטיה המנטלית שלנו היא לראותו כ"בריא ברמת ברירת המחדל". אם כן חשוב לציין כי בגיל הזה נפוצות בעיות שיניים וחניכיים, טראומות פיזיות כגון סדקים שברים ועקירות כתוצאה מנפילות וסיבוכים אחרים ועוד. ביטוח בריאות נכון ישמור עליכם ועל הילדים שלכם נכונים ויספק משאבים במידת הצורך (חלילה וחס). בדקו את תכניות הביטוח הדנטליות בקופת החולים, בשר"פ ובגופים פרטיים. חשוב.

הטיפ שלנו בקצרה: מבטחים שיניים בכל גיל.

בריאות הפה – 5 טיפים לגיל בגרות

הגענו אל השלבים הבוגרים. הנערים שלנו בגרו למבוגרים בעצמם, וסביר שעכשיו אתם קוראים על עצמכם. אז אנחנו בוגרים, מודעים ומטפלים בעצמינו? הסטטיסטיקה מראה שלא תמיד. ולכן חשוב לציין ולזכור כי ההקפדה על בריאות הפה לא עוצרת בגיל הנוער אלא חשובה מאין כמותה לאורך כלל החיים הבוגרים שלנו.

בריאות הפה – בגרות – טיפ מספר 1

דלקות חניכיים מתחילות את השלב הנפוץ שלהן בגילאי 20-30. דווקא בגיל בו ההיבריס שולט, הגוף חזק והתחושה היא של "כל יכול" מפתיעה דלקת החניכיים. הצעירים הבוגרים החדשים מקפידים פחות על ביקור אצל רופא השיניים בשל הזלזול ורצונם לחסוף בזמן ולפנותו לצרכים אחרים. נשים בהריון נמצאות בסיכון מוגבר לדלקות חניכיים בשל השינויים ההורמונאליים הכרוכים בשלב זה. אם כן הביקור הקבוע אצל רופא השיניים והשיננית חשובים מאין כמותם.

הטיפ שלנו בקצרה: לכו לביקורת תקופתית.

בריאות הפה – בגרות – טיפ מספר 2

זמן להתחיל לתקן. למה? כי בקובוצות הגיל הבוגרות יותר מתחילים לסבול מאבדן ארוך טווח של ממש. הצהבה והשחרה של השיניים, אבדן של שיניים על שורשיהן. בעיות אסטטיקה ועוד. ולכן חשוב מאד לנסות ולשמור על שיניים וחיוך בו נתגאה ככל האפשר. כמו בכל נושא אחר – אם נצבור "פער" נצבור גם קושי מנטלי לטפל בו.

הטיפ שלנו בקצרה: זמן להתחיל להשקיע בעצמינו.

בריאות הפה – בגרות – טיפ מספר 3

בחרו באופן מושכל. כן – כמה שזה נשמע פשוט. בחירות השיניים שלנו בגיל הבוגר הן רק שלנו, וככאלה האחריות מוטלת על כתפינו. חשוב לשים לב לתעדף את בריאות הפה שלנו ביחס לנושאים אחרים וענייני דיומא. לדוגמא, נסו לחשוב על כמות הזמן והמאמץ שהשקעתם לאורך השנים בדיאטות, חדרי כושר ופעילות בריאות אסטטית כאלה ואחרות – בהשוואה לבריאות הדנטלית שלכם.

הטיפ שלנו בקצרה: הפה שלנו חשוב, יש לנהוג בו ככזה.

בריאות הפה – בגרות – טיפ מספר 4

אם מיישרים שיניים – בחרו ביישור שיניים שקוף. כן, אם אתם פה אז אולי זו התפרצות לדלת פתוחה, אבל תהליך יישור שיניים בגיל בוגר היא הצלחה מובטחת. אין סיבה שלא תזכו לראות את החיוך המושלם בסוף הדרך, אם רק תקפידו על הוראות. אז למה בעצם יישור שקוף? את ההסברים לכך תוכלו למצוא במגוון מאמרים פה בבלוג שלנו אבל בדגש הגיל – מדובר על אמצעי קל, כזה שמאפשר שגרת צחצוח קלה, ובכלל שישמור עליכם מרוצים, לא יפגע בשגרת היום יום ויחסוך לכם זמן.

הטיפ שלנו בקצרה: אם יישור שיניים בגיל בוגר – אז רק יישור שיניים שקוף.

בריאות הפה – בגרות – טיפ מספר 5

הקפידו לחשוב על יחסי הגומלין הבריאותיים. מחקרים שונים קשרו (גם אם הנ"ל לא הוכח בצורה שאינה משתמעת לשתי פנים) בין בעיות שיניים וחניכיים ובעיות הגיל השלישי. ביניהן דמנציה ובעיות דומות אחרות. אז נכון – כרגע עוד לא מדובר על אזהרה ברורה וחד משמעית, אבל חשוב לחשוב על הבריאות שלנו בגיל מבוגר. הדנטלית והכללית כאחד.

הטיפ שלנו בקצרה: דווקא בגיל מאוחר, כל נושא בריאותי הוא קריטי.

לסיכום

טיפים הם תמיד מצרך אהוב, כמו גלגול של ה"שליף" שלנו מהתיכון – מדובר על המיטב. מזוקק, מדויק וכזה שאנו מצפים שיחסוך לנו למידה מרובה.

ריכזנו עבורכם את הטיפים שלנו לפי קבוצות גיל. שיהיה בהצלחה.

בדרך (הנכונה) לחיוך המושלם – Wesmile

בריאות הפה
בריאות הפה ב5 טיפים לכל גיל

אולי יעניין אותכם גם

יישור שיניים

יישור שיניים שקוף: הזמן הנכון הוא עכשיו

שיניים ישרות הן לא רק אסתטיות, אלא גם בריאותיות. שיניים עקומות עלולות לגרום לבעיות בריאותיות כגון בעיות שיניים, מחלות חניכיים ובעיות בליעה. בנוסף, שיניים עקומות

יישור שיניים

הלבנת שיניים: כל מה שצריך לדעת

חיוך הוא אחד המאפיינים החשובים ביותר בפנינו. הוא יכול להעביר מגוון רחב של רגשות, החל מביישנות ועד ביטחון עצמי. שיניים לבנות ונקיות הן חלק חשוב

We loveto see you smile

תגידו ביי ביי לגשר הברזלים הישן ותכירו את WE SMILE
השיטה המהפכנית ליישור שיניים שקוף מבלי שאך אחד ייראה!
הקשתיות השקופות מאפשרות לשמור על אורח חיים שגרתי ומעניקות תוצאות מדהימות בתוך פרק זמן קצר.מוכנים להחזיר את החיוך לפנים?

לבדיקת התאמה ללא עלות

רוצים לקבל הטבה מסמיילי?
(העוזרת החכמה שלנו בוואצאפ)

השאירו את המספר שלכם וקבלו הודעה מיידית!

לייעוץ ב-WhatsApp