6577*

עששת. מה זה ומה עושים עם זה?

עששת
מחלת העששת היא אולי המחלה המזוהה ביותר בתחום הבריאות האוראלית. ססמאות לילדים, כיתוב על משחת השיניים, כולנו מכירים את העששת. אבל מה היא בעצם? למה היא מופיעה? ומה עושים?

עששת היא אולי ה-מחלה הידועה ביותר בתחום רפואת השיניים. כמו קוקה קולה (קצת אירוני, כן, אנחנו יודעים), נייקי או פיצה האט, העששת היא מעין "כוכב" בתחום מחלות הפה. את העששת אנחנו פוגשים בסיפורי ילדים, פרסומות, על גבי משחת השיניים שלנו, ואפילו בסדרות חינוכחיות שנכתבו רק לכבודה. אז נכון- עששת לא קשורה באופן ישיר ליישור השיניים שלכם, אבל הבריאות הדנטלית שלכם חשובה לנו מספיק בשביל להקדיש לה מאמר קצר.

הטיפול הטוב ביותר בעששת, לפני כל דבר אחר- הוא המניעה. שימרו על היגיינה קבועה, צחצחו את השיניים בהתאם להוראות הרופא שלכם, מי פה יעזרו, חוט דנטלי חשוב, ויותר מכל דבר אחר- הקפידו לבקר את רופא השיניים והשיננתי שלכם באופן תקופתי, ואל תחכו לכאב שידחק אתכם לפינה. אם תקפידו- סביר שלא תפגשו את העששת.

אם הגעתם לאתר שלנו בשביל להתעניין בתחום העיסוק המרכזי שלנו- יישור שיניים שקוף פשוט לחצו על הלינק. אם תרצו מידע ישיר ממשרד הבריאות על נושא העששת: לחצו ממש פה.

עששת- למה היא נוצרת

אם תרצו להעמיק בתהליך המדעי של היווצרות העששת, מומלץ שתיכנסו לאתר משרד הבריאות שם תוכלו למצוא הסבר מעמיק, שנוגע ברמות החומציות, שכבת הרוק והחלבון של השיניים שלכם ואיך מערכת היחסים זו מושפעת ממתקים. פה נקצר ונסביר- שאכילת סוכר בכמות רבה, יוצרת מצב של "חומציות יתר" ברובד המכסה את "פני השטח" של השיניים שלכם, ולאורך זמן הפירוק החומצי הזה- יוצר את העששת.

הסוגים השונים של העששת

לעששת, כמו להרבה דברים "טובים" אחרים יש מספר סוגים אליהם ניתן לחלק תופעות שונות. ואלו שמות:

עששת שורשים

נסיכת חניכיים חושפת את השורש שלנו, השורש הוא גם החלק המוגן פחות בשן. ללא ציפוי אמאיל קשיח, וללא שכבת מגן רירית, ברגע שהשורש נחשף לא מפתיע שתתפתח עששת בשורש השן.

עששת משטחים חלקים

בחלקים ה"שטוחים" והגלויים של השיניים שלנו, קיימת מערכת ניקיון לא רעה על בסיס השפתיים והלשון שלנו. נסו לחשוב על חלקיק מזון ש"נתקע" על קדמת השן. ליקוק אחד וסיימנו. לכן, העששת הזו סבירה פחות (באופן טבעי) מכל סוג אחר.

עששת משטחים בין שיניים

כשמה כן היא, עששת המתפתחת בין נקודות המגע של השיניים שלנו. מקום בו (בניגוד לעששת המשטחים החלקים) אין לנו גישה נוחה באופן טבעי כך שהוא מועד לפורענות.

עששת סגרית

בחרנו לצטט את אתר משרד הבריאות, משום שמדובר בהגדרה מקצועית יותר: "עששת סגרית (במשטח הסגרי): עששת זו מתחילה מהחרירים והחריצים שבזגוגית החיצונית, ומתפשטת אל הדנטין ( שינן) ומשם אל המוך".

אז איך מונעים את העששת בצורה הטובה ביותר?

חייבת להיו תהמלצה מקצועית נכון? את השאלה הזו אנחנו שומעים הרבה. החלק הטוב- אתם צודקים. קיימת הנחיה מקצועית בנושא ותוכלו למצוא אותה די בקלות. ההחלק הרע- אין קיצורי דרך. את רוב העצות האלה כבר שמעתם בעבר, הבעיה היא תמיד, ביישום.

צמצום צריכת הסוכר

כאמור- צמצום צריכת הסוכר שלנו הוא הצעד המתבקש, המוכר וההגיוני ביותר במניעת העששת. משקים בעלי תכולת סוכר הם אחד הגורמים המשפיעים ביותר אבל בעצם כל צריכה סוכרית מוגזמת תתרום להיווצרות העששת שלכם. כפי שהוסבר בתחילת המאמר- מדובר על מהות המחלה. פחות סוכר, באופן פחות "מפוזר" לאורך היום- ועשיתם צעד גדול למניעת המחלה הבאה.

פלואוריד

גם את השם הזה סביר ששמעתם בעבר. הפלואוריד פועל דווקא ברגעים החומציים בהם העששת אמורה לפלס את דרכה אל תוך השיניים שלנו, ובזמן הקריטי הזה מספק הגנה לשן. שימוש בתכשירי פה, משחת שיניים, מי פה ודומיהם (העשירים בפלואוריד) יעזור במשימה.

היגיינה

צחצוח לפחות פעמיים ביום. כן, כמה פשוט ככה בריא. כמו שכולנו זוכרים עוד מההדרכות בבית הספר. צחצחו מספר פעמים רב יותר? ברכות! חסכתם לעצמכם עששת בטווח הרחוק.

לסיכום

עששת, לא בדיוק נושא השייך ליישור שיניים שקוף, אבל בהחלט אחת הבעיות הנפוצות ביותר בעולם רפואת השיניים .אז נכון- הכתבה הזו לא בדיוק "חלק מעסקי היום יום" שלנו. אבל אם תרצו להתחיל תהליך יישור שיניים שקוף, תהיו חייבים פה נקי ובריא מעששת ככל האפשר, אז גם אם אתם פה בשביל ליישר, כדאי שתשימו לב לבריאות השן שלכם.

בדרך (הנכונה) לחיוך המושלם – Wesmile

עששת
עששת

אולי יעניין אותכם גם

אנחנו אוהבים לראות את החיוך שלך

תגידו ביי ביי לגשר הברזלים הישן ותכירו את WE SMILE
השיטה המהפכנית ליישור שיניים שקוף מבלי שאך אחד ייראה!
הקשתיות השקופות מאפשרות לשמור על אורח חיים שגרתי ומעניקות תוצאות מדהימות בתוך פרק זמן קצר.

מוכנים להחזיר את החיוך לפנים?

לבדיקת התאמה ללא עלות
רוצים לקבל הטבה מסמיילי?

(העוזרת החכמה שלנו בוואצאפ)

השאירו את המספר שלכם וקבלו הודעה מיידית!
התחלת שיחה
לייעוץ ב-WhatsApp
היי 👋
אנחנו פה כדי לעזור